ОСТАННІ НОВИНИ

Через спалювання сухої трави на Львівщині до відповідальності притягнули 85 осіб

|

Станом на кінець липня цього року на Львівщині затримали та притягнули до адміністративної відповідальності 85 порушників за фактом спалювання сухої рослинності. Сума  штрафів скала понад 16 тис. грн. Про це 1 серпня повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, передає Львівський портал з посиланням на Львівську ОДА.

пожежа

За словами Миколи Маланича, аби активізувати роботу щодо запобігання вчинення екологічних правопорушень, спільно із департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації  та департаментом екології та природних ресурсів було організовано навчання позаштатних екологічних інспекторів з охорони довкілля. Станом на сьогодні підготовку вже пройшли 38 екоінспекторів, які отримали повноваження оформляти адміністративні протоколи. Зокрема, із початку року вони склали вже 11 таких протоколів.

“Громадськість теж повинна долучатися до контролю. Тому потрібно активно працювати над формуванням такого активу, – наголосила Ірина Гримак. – Нам необхідно більше активних людей, які прагнуть припинити пожежі в екосистемах. У свою чергу, ми максимально сприятимемо в організації навчань та видачі посвідчень інспекторів”.

Вона також звернулась до представників Громадської ради при облдержадміністрації з проханням надати кандидатури громадян, котрі мають бажання долучитись до роботи.

Окремо додамо, що для запобігання виникненню пожеж в екосистемах у районах області також встановили більше 20 комплектів соціальної реклами на відповідну тематику.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *