ОСТАННІ НОВИНИ

Єфремова підозрюють у сприянні створенню «ЛНР», - Луценко

|

Олександру Єфремову інкримінують пряму підтримку терористів «ЛНР».  Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

Єфремов

Як вона повідомляє, посилаючись на слова Юрія Луценка, Єфремов підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень: у заволодіння майном «Луганськвугілля» шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 ч. 5 ККУ); вчинення умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч.3 ККУ); вчинення організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації «лнр» (ст. 258-3 ч.1 ККУ).

«Текст підозри громадянину Єфремову буде оголошений протягом 24 годин згідно діючого законодавства, протягом 72 годин він буде доставлений до суду для обрання міри запобіжного заходу. Одночасно хочу повідомити, що статті, які інкримінуються громадянину Єфремову, згідно ст. 176 КПК України, НЕ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ЗАСТАВИ або ДОМАШНЬОГО АРЕШТУ як міри запобіжного заходу. Генеральна прокуратура України буде клопотати про арешт терміном на 2 місяці для проведення досудового слідства», – цитує генпрокурора Лариса Сарган.

«Буквально тиждень тому ми отримали прямі свідчення про роль Єфремова в організації так званої «лнр», і ці свідчення закріплені свідком у суді. Нам відомо про те, що оточення Єфремова виходило на адвокатів цього свідка, і по прибуттю громадянина Єфремова в Україну для участі в суді по законам 16 січня, які вони постійно зривають через хворобу обвинувачуваних, очевидно, що він отримав інформацію про новий підхід слідства, коли судитимуть не за словами, а за ділами», – зазначив Луценко.

І додав: «Я особисто пов’язую його спробу сьогоднішньої втечі із тим, що він був обізнаний про наявність прямих показів проти нього, і хотів сховатися від українського правосуддя.  Друга стаття – це пряма підтримка терористичної організації. Ми також маємо достатньо багато показів і з цього приводу».

Як повідомляв Львівський портал, затримано екс-керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Фото: ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *