ОСТАННІ НОВИНИ

Новоспечені молодші лейтенанти присягнули у Львові на вірність українському народу

|

Сьогодні у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного військову присягу склали студенти, які протягом двох років навчалися  за програмою підготовки офіцерів запасу для Збройних Сил України. Про це з місця події повідомив кореспондент Львівського порталу.

DSC_4914

Так, присягу на вірність українському народу склали  1127 студентів з 25 вищих навчальних закладів Західної України. За цей час вони під керівництвом викладачів Академії Сагайдачного пройшли фахову підготовку на військовій кафедрі.

DSC_4886

Хлопці і дівчата, які сьогодні склали військову присягу – це резерв Збройних сил на випадок початку активних дій на фронті. Серед них, є вже ті, хто висловив бажання після отримання вищої освіти підписати контракт зі Збройними Силами.

DSC_4894

«Сьогодні у академії святковий день, складання Військової присяги – це справді свято для всіх нас.  Дівчата та хлопці склали присягу на вірність народові України після того, як пройшли дворічний курс навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. Зокрема, протягом місяця вони проходили зборові заходи, де була практична підготовка та польовий вишкіл, успішно здали державні іспити… Відтак ми їх зарахували у списки до присвоєння військового звання «молодший лейтенант запасу» і нині вони вже склали присягу», – наголосив начальник академії Павло Ткачук.

DSC_4917

Також новоспечених молодших лейтенантів запасу привітав випускник академії та Герой АТО лейтенант Руслан Філіпсонов: «Чотири роки тому я, як і ви, стояв на цьому плацу Академії Сагайдачного. Тоді я був студентом «Львівської політехніки» і не міг собі уявити, що навчання у військовій академії через кілька років стане мені в нагоді. Коли під час першої хвилі мене мобілізували, завдяки знанням та навичкам отриманим в академії я себе почував дуже впевнено під час практичних стрільб на полігоні, а в зоні бойових дій цей досвід був доведений до автоматизму. Це говорить про великий професіоналізм Академії Сагайдачного, про наявний тут великий багаж знань військової справи…Нині ці знання доповнилися досвідом АТО, адже десятки викладачів закладу пройшли війну і включили це у навчальний процес. Незважаючи на те, що ви отримали звання «молодший лейтенант запасу», вас, як і мене два роки тому, наша держава може викликати виконувати свій військовий обов’язок і йти на захист рідної землі! Ви нині зробили крок до спільноти тих, що є щитом миру і захисту від ворожого підступу!».

DSC_4924

DSC_4939

DSC_4945

DSC_4968

DSC_4954

DSC_4970

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *