ОСТАННІ НОВИНИ

Як на «Святі молоді» змагались юні шахісти, футболісти і художники

|

«Свято Української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким», що зараз проходить у Львові, зібрало сотні талановитих дітей з різних куточків країни. Молодь змагається у образотворчому мистецтві, співі і навіть спорті, передає кореспондент Львівського порталу.

DSC_4788-900x600

На площі Святого Юра юні художники під українські пісні, що лунають зі сцени, творять свої картини. Вони змальовують Андрея Шептицького, що увіковічений пам’ятнику, храм Святого Юра та Митрополичі сади.

малювання

В свою чергу, у головному корпусі «Львівської політехніки» проходить міжнародний шаховий фестиваль. Це зовсім не випадковий захід, адже Митрополит Андрей дуже любив гати в шахи і часто грав з семінаристами. На фестиваль зібралось 12 команд по 4 учасника в кожній. Окрім початківців на турнірі зібрали у гросмейстери.

«Цей турнір присвячений 151 річниці з дня народження Шептицького. Діти, що тут зібрались, представляють різні регіони області – Сокальський, Старосамбірський, Новояворівський, Жовківський, тощо. Діти є з різною підготовкою. Для прикладу, в гросмейстерському турнірі є чемпіонка світу до 20 років та чемпіон України до 12 років», – розповів головний суддя турніру, заступник директор ДЮСШ «Дебют» Антон Ромашов.

шахи

Окрім того, на території ЗСШ №34 пройшов фестиваль футболу. Загалом у змаганнях взяли участь 5 команд, що правда досить різного віку. Відповідно у фінал потрапили дві команди, в яких футболісти були найстарші, а отже й мали найбільше досвіду.

Загалом всі заходи в рамках  «Свята Української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким» знайшли своїх прихильників і кожна талановита дитина знайшла ту сферу діяльності, що була їй до душі.

футбол

Завданням всього свята є духовно-моральне виховання молоді, яке спирається на спадщину Митрополита, естетичне виховання підростаючого покоління в найкращих зразках української культури та, звісно, виявлення творчих здібностей та талантів молодих дарувань.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *