ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ триває вишкіл контрактників

|

На базі 184-го Навчального центру академії сухопутних військ триває підготовка військовослужбовців служби за контрактом. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

153

На одній із ділянок військового стрільбища новоспечені контрактники вчаться вражати мішені із ручного протитанкового гранатомета РПГ-7. Окрім необхідних навичок у володінні цією грізною зброєю, воїнів з самого початку вчать правильно пересуватися на полі бою.

154

На Вогневому містечку майбутні воїни-розвідники відпрацьовують тактику дій у малих групах, в першу чергу — двійках. Прикриваючи один одного, вони вражають мішені, постійно змінюючи положення для стрільби та пересуваючись на полі бою. Де бігом, де переповзаючи, їм необхідно подолати чималу відстань, знищуючи при цьому противника, провівши обшук та зачистку будівлі. А після виконання завдання необхідно приховано відступити.

155

Дії військовослужбовці-контрактники відпрацьовують до автоматизму, але у будь-який момент інструктор може змінити умови виконання вправи. Це може бути помічений саморобний вибуховий пристрій чи просто поранення бойового товариша, якого тепер необхідно не лише винести з-під обстрілу, але й надати першу домедичну допомогу.

156

На іншій ділянці полігону під час пошукових дій один із військовослужбовців отримав умовне поранення. Поки одні із солдатів прикривали колег, «пораненому» бійцю було накладено турнікет та евакуйовано до так званої «жовтої зони».

157

158

«За результатами опитування сімдесят відсотків опитаних заявили, що основною причиною прийняття рішення про укладання контракту на проходження військової служби для них стало відчуття відповідальності за захист суверенітету держави, або мрія бути військовим. Приємним є також і той факт, що серед прийнятих майже третина є молоддю віком до двадцяти років. І ці юнаки не лише хочуть вдосконалювати свої професійні навички, але й поступити на навчання до вищих військових навчальних закладів», – повідомив старший офіцер відділу по роботі зі особовим складом 184-го Навчального центру полковник Петро Левус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *