ОСТАННІ НОВИНИ

«Шахтар» стартував у єврокубках з впевненої перемоги на «Арені-Львів»

|

Шахтар з прогнозованої перемоги стартував у розіграші Ліги Чемпіонів-2016/17. Донецька команда на Арені-Львів у два м’ячі переграла віце-чемпіонів Швейцарії – Янг Бойз. Звитягу “гірникам” принесли точні удари Бернарда та Євгена Селезньова. Хоча могла українська команда і більше забити…

143

Водночас, якщо пригадати початок матчу, то все не так весело було для підопічних Паулу Фонсеки. Янг Бойз за перші десять хвилини аж п’ять разів виконували подачі від кутових прапорців. Проте це нічого гостям не принесло. Як і удар Раве з далекої відстані. А от прорив Герндта захист “помаранчево-чорних” прогавив. Та вчасно вийшов з воріт П’ятов, який і заблокував єдиний удар у ствір “жовто-чорних” за весь матч.

А от починаючи з хвилини 15-ої, Шахтар повністю заволодів ініціативою. Навіть відбулося взяття воріт, яке арбітри не зафіксували через офсайд у Тайсона. Хоча завершував атаку Едуардо. Якщо розібрати епізод об’єктивно, то боковий суддя правильно підняв прапорець, адже Тайсон зробив кілька кроків назустріч м’ячу, і тільки зупинився тоді, коли побачив, що паралельно біжить партнер.

Донеччани не зупинилися, а продовжили розривати захист швейцарців. Спочатку Едуардо програв дуель Мвого, коли вийшов віч-на-віч, згодом Марлос намагався перекинути захисників і воротаря, але один з оборонців у падінні виніс м’яч ледь не з лінії воріт. І нарешті на 27-й хвилині Шахтар відкрив рахунок. Це Бернард скористався ювелірним пасом Фреда на хід.

Едуардо ще кілька разів залишав позаду захисників, але переграти Мвого чи віддати точно на партнера йому більше не судилося. Наприкінці другого тайму “гірники” знизили темп. Власне, у такому ж ключі вони почали і другу половину. Поки не сталося вилучення Вілотича, який заробив другу картку за фол проти Бернарда.

Відтепер Янг Бойз забули про атаку, а зосередилися на захисті власних воріт. І це у них виходило непогано. Хіба що Марлос завдяки своїй техніці мав подвоювати рахунок, але на заваді стала стійка. Та варто було “бджолам” перейти в атаку, як вони отримали разючу контратаку, яку завершував точним ударом у порожні ворота Селезньов (асистував Степаненко).

Шахтар не зупинився, намагаючись забити і втретє, але швейцарці більше пропустили. Отож, перед матчем-відповідь “гірники” мають “+2” та гратимуть з позиції сили. Водночас, Янг Бойз потрібно з перших же хвилин іти в атаку, щоб мати надію на продовження боротьби у Лізі Чемпіонів. Усе вирішиться 3-го серпня.

champion.com.ua

фото: shakhtar.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *