ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко підписав підозру Онищенку

|

27 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату України від фракції «Воля народу» Олександру Онищенку. Про це повідомляє прес-служба САП.

144

«Підписання повідомлення про підозру Онищенку відкриває Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі шлях до доведення справи проти основного та інших фігурантів газової схеми до її логічного завершення – судового вироку», – зазначив керівник САП Назар Холодницький.

“Наступний крок – оголошення Онищенка у розшук, в тому числі й міжнародний. Якщо він продовжуватиме переховуватися, ми звернемося до суду про застосування процедури спеціального досудового розслідування згідно ст. 2971 КПК України, яка дозволяє  проводити судовий розгляд за фізичної відсутності обвинуваченого (in absentia)”, – наголосив він.

“Особливий акцент САП зробить на тому, щоб домогтися конфіскації усього заарештованого майна фігурантів газової схеми на користь держави”- додав очільник САП.

Як відомо, 22 червня НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Олександра Онищенка. Він є головним фігурантом газової схеми. Але до голосування він залишив Україну.

Станом на 26 липня затримано 12 підозрюваних. 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *