Копи та інспектори рибоохорони «полюють» на незаконних рибалок

|

У Червонограді правоохоронці разом з інспектора рибоохорони притягують до відповідальності причетних до незаконного вилову риби та раків у річці Західний Буг. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

риба

Правоохоронці Червоноградського відділу поліції, спільно з громадськими активістами, представниками депутатського корпусу та інспекторами рибного господарства України проводять спільні рейди щодо попередження та припинення незаконного вилову риби та раків у річці Західний Буг.

Серед порушників, які потрапляють у поле зору під час спільних рейдів, є й такі, які не стають на шлях виправлення. Так, 20 липня під час рейду,правоохоронці виявили двох браконьєрів: 32-річного та 52-річного місцевих жителів, які на гумових човнах здійснювали незаконний вилов раків. Чоловіки зізналися, що здійснювали вилов раків. У них було вилучено човен та 10 раколовок у яких знаходилось 8 раків.

22 липня, в ході ще одного рейду, працівники поліції на річці Західний Буг виявили «старих знайомих»: двоє браконьєрів, які  були викриті 20 липня, знову взялися за своє і займалися незаконним виловом раків. Правоохоронці вилучили в них надувний човен та 8 раколовок.

Як повідомив дільничний офіцер поліції старший лейтенант поліції Тарас Шмігель за даним фактом матеріали для проведення подальшої перевірки скеровано в Управління рибоохорони у Львівській області.

Правоохоронці нагадують, що за браконьєрство законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом згідно ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3-х років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *