ОСТАННІ НОВИНИ

Батьку-тирану, який знущався над донькою, не дадуть вийти сухим із води

|

За касаційною скаргою прокуратури Львівської області скасовано незаконну ухвалу апеляційного суду Львівської області про безпідставне закриття кримінального провадження стосовно мешканця одного із сіл Львівщини, який злісно ухилявся від виконання обов’язків щодо догляду за 14-річною донькою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

батько

Так, горе-батько не піклувався про здоров’я своєї дитини, її фізичний та моральний розвиток, неодноразово вчиняв сімейні конфлікти, внаслідок чого у дівчинки виникла психологічна травма середнього ступеня тяжкості, яка призвела до тривалого розладу здоров’я.

Вироком суду першої інстанції його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 КК України (злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки), та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з одночасним звільненням від відбування такого з іспитовим терміном 1 рік.

Однак, апеляційний суд цей вирок скасував та, незважаючи на доводи прокурора, дійшов до хибного висновку, що в діях цього громадянина взагалі відсутній склад кримінального правопорушення та закрив кримінальне провадження.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, надавши об’єктивну і неупереджену оцінку обставинам вчиненого злочину, погодився з позицією прокуратури Львівської області та призначив новий апеляційний розгляд у цьому кримінальному провадженні.

Принагідно зазначимо, що загалом цьогоріч завдяки принциповій позиції державних обвинувачів органів прокуратури Львівської області скасовано незаконні виправдувальні вироки, ухвали про закриття кримінальних проваджень і справ за реабілітуючими підставами стосовно 18 осіб.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *