ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу

|

Учасники суспільного Центру боротьби з бездіяльністю провели збір підписів львів’ян та мешканців прилеглих до Грибовицього сміттєвлалища населених пунктів під колективним зверненням до прокурора Львівської області щодо порушення правил екологічної безпеки та території сміттєзвалища. Сьогодні, 27 липня,ж активісти передали слідчому прокурору області підписи та докази по цій справі, передає кореспондент Львівського порталу.

підписи

Збір підписів під колективним зверненням до обласного прокурора стартував 14 липня під стінами Львівської міської ради і тривав впродовж 10 днів у всіх районах Львова. Також до збору підписів активно долучилися мешканці прилеглої до Грибовицького сміттєзвалища зони – сіл Великі Грибовичі, Малехів, та міста Дубляни. Загалом вдалося зібрати 1539 підписів.

«Ми збирали підписи під колективним зверненням до прокурора області Юрія Квятківського. В цьому звернення ми реально наводимо факти з іменами чиновників, які були відповідальні за діяльність і роботу на Грибовицьому сміттєзвалищі. Ми просимо провести об’єктивну перевірку цієї теми, встановити відповідальних осіб та відкрити кримінальне провадження за складом злочину», – розповіла активіст ГО «Розвиток Громади» Оксана Маруняк.

Зокрема, у тексті колективного звернення підписанти просять правоохоронців провести повну та об’єктивну перевірку фактів щодо порушення  правил екологічної безпеки на Грибовицькому сміттєзвалищі, невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення. Підписанти просять відкрити кримінальні провадження внаслідок встановлення предметів складів злочинів з метою захисту законних екологічних прав та інтересів громади міста Львова та прилеглих населених пунктів та притягнення винних осіб до відповідальності.

«Засновником та органом управління ЛКП “ЗБИРАНКА” є департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. У свою чергу, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР відповідно до ухвал Львівської міської ради є підконтрольним голові міста Львова. Таким чином, на голову міста Львова, в особі Садового Андрія Івановича, покладено обов’язок  щодо належного контролю за безпечним поводженням з відходами та запобіганню негативному впливу їх на навколишнє середовище і здоров’я людей, а також щодо вжиття відповідних заходів для ліквідації несанкціонованих та непридатних для використання звалищ відходів», – йдеться у тексті звернення.

Ініціаторами збору підписів виступили ГО «Розвиток Громади», ВПВ «Патріот», УСУ АТО, Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих і Центр боротьби з бездіяльністю Львівської міської ради.

«Ми, як громадськість, переживаємо, щоб ця справа не лягла під стіл, під купу документів і не пропала. Людям не байдуже. Вони дуже активно підписували звернення, адже це дуже важливо. Ми маємо валику надію на прокуратуру і на її справедливу перевірку», – додала Оксана Маруняк.

В свою чергу, слідчий по цій справі Остап Сидорак прийняв звернення та докази активістів та пообіцяв, що долучить їх до кримінального провадження.

«Я прийму ці звернення, вони будуть зареєстровані. Є кримінальне провадження за фактом обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі, внаслідок якого загинули люди. Там ведеться слідство. Докази, які нам надали активісти, також будуть перевірені та долучені до матеріалів», – запевнив О. Сидорак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *