ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура звинуватила чиновників мерії у неналежному захисті дитини від жорстокого батька

|

Прокуратурою Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків службою у справах дітей одного із районів м. Львова та відділу у справах дітей Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради щодо охорони життя та здоров’я малолітньої дитини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
розбещення дитини

З’ясовано, що посадові особи вказаних органів отримували із різних джерел інформацію про факти неправомірних дій жорстокого батька по відношенню до своєї доньки, а саме недопущення лікарів для проведення її медичного обстеження, неналежного догляду за нею, можливого фізичного та сексуального знущання тощо. В той же час вони не вжили вичерпних заходів для захисту цієї дитини.

Більше того, орган опіки та піклування ще у 2012 році дійшов висновку про те, що у випадку подальшого проживання дитини з батьком є загроза її життю, здоров’ю, нормальному фізичному та психічному розвитку. Водночас, незважаючи на позивне рішення суду про відібрання цієї дитини від батька, таке виконано не було, а дівчинку з небезпечного середовища так і не вилучено.

Прокуратурою також встановлено, що у квітні цього року вказана дитина, не витримавши такого відношення батька втекла з дому та самостійно звернулась до органів поліції міста Львова за захистом свої прав. Ця обставина стала підставою для взяття відділом у справах дітей одного із районів м. Львова дівчинки на облік як такої, яка перебуває у складних життєвих обставинах, хоча сім’я, як уже зазначалось, значно раніше перебувала в їх полі зору.

З урахування цих обставин, прокуратура Львівської області дійшла висновку про неналежне виконання посадовцями вищевказаних органів своїх службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я цієї дитини.

Відтак за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.137 КК України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчому управлінню національної поліції у Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *