ОСТАННІ НОВИНИ

В області через спеку посилено контролюватимуть рух фур

|

У зв’язку із підвищеним температурним режимом на автомобільних дорогах Львівської області посилять контроль за вантажівками. Усіх порушників, котрі у спеку рухатимуться із перевищенням вагових параметрів, каратимуть штрафами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

фура спека

Нагадаємо, що обмеження діятимуть у період з 10:00 до 22:00 год, коли температура повітря сягатиме понад +28°С. Відтак водіїв великовагових та габаритних транспортних засобів закликають не їздити у спеку. Про це, зокрема, попереджатимуть відповідні знаки, які розміщені на усіх в’їздах в область.

Зазначимо, що попри заборону, водії вантажівок продовжують нехтувати ваговими обмеженнями – окремі з них рухаються автошляхами із суттєвим перегрузом у понад 40 тонн. Зокрема, лише за минулий тиждень працівники управління Укртрансінспекції у Львівській області склали 29 актів на таких порушників. Перевізників оштрафували на загальну суму у понад 2700 євро. Разом з цим, за відсутність дозволів на перевезення таких вантажів з них стягнуть ще в середньому по 1700 грн.

Як розповів начальник управління Укртрансінспекції, упродовж тижня вони перевірили більше 820 вантажівок. Порушників вдалось виявити саме завдяки роботі пересувного габаритно-вагового комплексу, який цілодобово працює на дорогах області. Нагадаємо, що цьогоріч також заплановано закупити ще кілька таких мобільних комплексів для контролю за рухом великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами. Кошти планують передбачити в обласному бюджеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *