ОСТАННІ НОВИНИ

Смертник влаштував вибух біля кафе у Баварії

|

В результаті вибуху, влаштованого смертником в німецькому місті Ансбах у Баварії, поранено щонайменше 12 людей, а сам нападник загинув. Про це повідомляє Еspreso.TV.

1

Що саме було метою вибуху, невідомо, однак близько 2,5 тисяч осіб були евакуйовані з майданчика, розташованого поблизу музичного фестивалю під відкритим небом, повідомили в баварському міністерстві внутрішніх справ, повідомляє ВВС із посиланням на місцеву поліцію.

Вибух стався приблизно о 10 вечора за місцевим часом біля входу в бар Eugene’s у центрі міста.

Спочатку надходили повідомлення, що причиною вибуху міг стати витік газу, проте пізніше місцеві ЗМІ з посиланням на мера міста Карду Зайдел повідомили, що біля входу в бар спрацював вибуховий пристрій.

Поліція оточила район вибуху. На місце події виїхав міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн, який також підтвердив, що вибух не був нещасним випадком.

На центральну площу Ансбаха з’їхалися машини швидкої допомоги, оперативний штаб обладнаний в одному із сусідніх будинків.

Водночас, як повідомляє Еspreso.TV  далі, чоловік, який привів у дію вибуховий пристрій біля входу в бар в баварському місті Ансбах, був 27-річним біженцем із Сирії, якому Німеччина рік тому відмовила в притулку.

Раніше він лікувався від психічних захворювань, повідомив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн.

Як розповів Геррманн в інтерв’ю місцевим ЗМІ, чоловік раніше двічі намагався покінчити з собою. Чи входило в його наміри вбивати інших людей – невідомо, сказав міністр внутрішніх справ.

Він зазначив, що вибухівки, знайденої в рюкзаку загиблого, вистачило б для того, щоб поранити або вбити значно більшу кількість людей.

Як повідомив міністр, за кілька годин до вибуху зловмиснику було відмовлено у вході на музичний фестиваль Ansbach Open. На думку глави МВС, фестиваль міг бути головною ціллю чоловіка, що підірвав себе. Бомба могла спрацювати передчасно.

Фото: ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *