ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині повторно судитимуть хабарника Укртрансінспекції

|

На вимогу прокуратури скасовано незаконне рішення суду про закриття кримінального провадження відносно посадовця-хабарника. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

гривні

Вищий спеціалізований суд України погодився з касаційною скаргою прокуратури Львівської області та скасував незаконне рішення апеляційного суду про закриття кримінального провадження стосовно посадовця Управління Укртрансінспекції у Львівській області Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті.

Останній обвинувачувався у вимаганні та отриманні 4000 гривень хабара у 2013 році за неприйняття рішення щодо заборони експлуатації під’їзних колій на станції Яворів Львівської залізниці.

Судом першої інстанції його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 2 роки, з конфіскацією майна та позбавленням рангу державного службовця.

Водночас, ухвалою апеляційного суду Львівської області закрито зазначене кримінальне провадження начебто за відсутністю складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого.

Перевіривши законність такого рішення, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував його у зв’язку з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону та призначив новий апеляційний розгляд у кримінальному провадженні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *