ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові сміттєпереробний завод збудує фірма, пов’язана із розкраданням державних коштів?

|

У Львові будувати сміттєпереробний завод за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку планує ТзОВ «Захід Ресурс ПЛЮС», директор якої «розтринькав» майже сотню мільйонів гривень з державного бюджету. Про це у Facebook повідомляє львівська журналістка Ольга Євстігнєєва, передає кореспондент Львівського порталу.

сміттєпер

За її словами, ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» готує заявку на розгляд Львівської міської ради щодо будівництва сміттєпереробного заводу для Львова. Водночас, керівники цього підприємства викликають підозру.

«ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» зареєстроване 25 травня 2016 року.
я беру розширений витяг і бачу, що на момент реєстрації керівником підприємства були ці люди:

СОНЬКО ОЛЕКСІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ, індекс 74214, Херсонська обл., Нововоронцовський район, село Золота Балка, ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА, будинок 117, розмір внеску до статутного фонду – 500.00 грн.; СТЕПАНЕНКО МАКСИМ МИХАЙЛОВИЧ, індекс 02152, м.Київ, Дніпровський район, ПРОСПЕКТ ПАВЛА ТИЧИНИ, будинок 21, квартира 125, розмір внеску до статутного фонду – 500.00 грн.; ЗАСНОВНИК Є КІНЦЕВИМ БЕНЕФІЦІАРНИМ ВЛАСНИКОМ (КОНТРОЛЕРОМ) ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ

База youcontrol показує, що ці люди щодня реєструють на себе БЕЗЛІЧ підприємств по ВСІЙ Україні.
До прикладу, Степаненко зареєстрував на себе 90 підприємств, а Сонько 69.
У всіх підприємствах вони є директорами і вносять у статут по 500 грн
Станом на травень цього року, коли вони були директорами ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», то ця фірма мала основний квед –

41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель,
а ще:
46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту, 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля, 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування, 73.20 Дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки.

Ні про жодне сміття чи заводи мова не йшла», – пише вона.

За словами журналістки, лише з 15 липня у кведах компанії з’явились такі: Код КВЕД 38.11 Збирання безпечних відходів (основний);
Код КВЕД 38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів;
Код КВЕД 39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами

Також О. Євстігнєєва повідомляє, що директором цієї фірми є Олександр Залєвський, підприємства, що пов’язані з ним боргують державі мільйони.

«Youcontroll каже, що він є уповноваженою особою таких фірм:
київської “РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР” – засновник ПРаТ “Грінко”
та запорізької “ТЕХНОЛОГІЇ РЕЦИКЛІНГА”.
Нагадаю, ПРаТ “Грінко” на чолі з керівником Віктором Ржоткевичем, який водночас очолював ДК «Укрекокомресурси» і через держпідприємство викачав мільйони гривень, ось тут детальніше:
http://www.svidomo.org/defend_article/1815

Сьогодні судовий реєстр каже, що “РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР” чи не банкрот, заборгувало 98 млн грн, з них 81, 2 млн державному Укрексімбанку.
Тут наче є відомості кримінального провадження:
http://cases.fightcorruption.org.ua/
Решту суми заборгувало ПАТ “Київенерго”.
Повторне слухання про призначення “РЕЦИКЛІНГ-ЦЕНТР” банкрутом призначено вже на 25 липня цього року.

В мене питання. Пан ЗАЛЄВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ВІТАЛІЙОВИЧ, який причетний до доведення компанії до банкрутства і «скомуниздження» сотні мільйонів грн з державного банку і Київенерго – ЩЕ ПРЕТЕНДУЄ НА КРЕДИТ ЄБРР, щоб будувати нам завод?*

По запорізькій фірмі “ТЕХНОЛОГІЇ РЕЦИКЛІНГА” теж все погано. Там ми бачимо борги відносно до капіталу підприємства – майже 242%.Також ми побачимо, що рівень продажів і рівень прибутків дивно розприділений: 163% продажів і -204 прибутків(схоже, наче далі викачують кеш з підприємства)».

Нагадаємо, що сміттєпереробнй завод для Львова будуватиметься на кредитні кошти від ЄІБ. Перед тим як оголосити про таке рішення ,міська рада Львова відмовила 43 інвесторам.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *