ОСТАННІ НОВИНИ

Під час демонстрації у Кабулі пролунав вибух: загинуло більше 60 осіб

|

Унаслідок вибуху, що пролунав під час мітингу в Кабулі, загинули щонайменше 61 особа і більш як 200 постраждали. Про це повідомляє Укрінформ.

кабул

“Вибух стався під час марш-протесту в афганській столиці Кабулі, унаслідок чого щонайменше 61 особа загинула і поранені понад 200”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, бомбу активував терорист-смертник під час багатотисячної акції протесту шиїтів-хазарійців, які вимагали, щоб нова лінія електропередач проходила через провінцію Баміан – одну з найбільш економічно відсталих в Афганістані.

Досі жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за напад.

Як повідомляється, президент Афганістану Ашраф Гані “глибоко засмучений” трагічним інцидентом: “Мирний протест є правом кожного громадянина, але опортуністичні терористи проникли в натовп і здійснили напад, убивши і поранивши ряд громадян, у тому числі деяких представників сил безпеки”, – додав він.

Як відомо, шиїти-хазарійці становлять третю за величиною групу в Афганістані. Вони мешкають здебільшого в центрі країни і скаржаться на постійну дискримінацію, особливо під час правління талібів наприкінці 1990-х років, коли багато хазарійців утекли в Пакистан, Іран і Таджикистан.

Фото: ВВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *