ОСТАННІ НОВИНИ

В Уряді анонсували жорстку боротьбу з тіньовим ринком таксі

|

В Україні беруться легалізувати таксомоторних перевізників, які працюють в тіні. Нові зміни на законодавчому рівні впровадять вже цієї осені. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Таксі

«Докладу всіх зусиль, щоб восени закон про таксі був прийнятий. Він необхідний для держави. Ми легалізуємо 90% таксомоторних перевізників, які працюють в тіні і змушені платити хабарі всім, хто контролює цю діяльність. Також у нас є дискусійне питання в рамках автодорожнього пакета – контроль за вантажними перевезеннями», – повідомив він.

Володимир Омелян також повідомив, що аби продовжити боротьбу з корупцією на дорогах планується преміювання патрульних інспекторів, які із виписаних штрафів отримуватимуть свої відсотки.

«Я б хотів, щоб ми мотивували інспектора так, як у Польщі. Людина оштрафувала автомобіль і має, умовно, 5% чи 10% від цього штрафу. Таким чином ми уникаємо корупційного навантаження. В інспектора не буде спокуси взяти одноразовий хабар, який дорівнює його місячній зарплаті – сказав міністр.

Детальніше читайте у інтерв’ю з Володимиром Омеляном на Економічній правді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *