ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за півроку з десятків службовців-хабарників «посадили» лише трьох

|

З початку 2016 року за матеріалами СБУ розпочато близько 23 кримінальних проваджень за отримання неправомірної вигоди. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник начальника-начальник спецпідрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ у Львівській області Роман Яблонський, передає кореспондент Львівського порталу.

хабар

За його словами, з тих 23 кримінальних справ, половина стосується працівників Нацполіції.

«10 з них – стосовно працівників Національної поліції, в тому числі стосовно окремих керівників підрозділів районних; 2 – стосовно працівників податкових органів; 2 – працівників Держприкордонної служби, 1 – стосовно службовців пенітенціарної служби, 1- ДСНС, 1 – митник», – уточнив Р. Яблонський.

Серед найбільш «великих» корупційних справ Яблонський виділив дві.

«Це є провадження розпочате НАБУ за матеріалами СБУ стосовно судді місцевого суду, який був затриманий цього року на гарячому під час одержання неправомірної вигоди. Також є однне провадження стосовно депутатів однієї з міських рад Львівської області, які за незаконну грошову нагороду допомагали  підприємцю в отриманні земельної ділянки для будівництво готельно-розважального комплексу. Попередньо ця земельна ділянка була виділена для учасників АТО. Вони змінили цільове призначення і за грошову нагороду передали цю землю», – нагадав він.

Також він наголосив, що з початку 2016 року на Львівщині засудили сімох осіб за отримання хабара, та лише трьох із них засудили до реального позбавлення волі.

«До прикладу, засудження до 8 років позбавлення волі суддю одного з суддів міста Львова. Затриманий він ще був 5 років тому», – зазначив він.

Водночас, як повідомила заступник прокурора Львівської області Галина Борейко, Національна поліція і органи прокуратури керували до судів 39 кримінальних проваджень, пов’язаних із корупцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *