ОСТАННІ НОВИНИ

«Накрили» директорів Турківського «Галсільлісу», які вирубали дерев на майже 7 мільйонів

|

Сьогодні прокуратура Львівщини та працівники Управління захисту економіки Львівщини провели більше десятка обшуків у лісництвах для виявлення незаконних рубок дерев. У результаті цього про підозру повідомили двом директорам, лісничому та двом майстрам лісу . Про це під час брифінгу повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Львівського порталу.

ліс

Як пояснив прокурор, серед них діючий та колишній директор Турківського Галсільлісу, які у 2014-2015 роках організували схему проведення незаконних порубок лісу.

«Під час проведення обшуків вилучені документи щодо проведення господарських операцій, печатки неіснуючих підприємств, документи на право власності об’єктів нерухомості, чорнові записи щодо розподілу лісової продукції…», – розповів Юрій Квятківський.

За його словами, збитки від такої «діяльності» склали понад 6,5 мільйонів гривень. «Йдеться про вирубування більше тисячі кубів лісу Карпатського регіону області, проведення яких не передбачалось законодавством, вік дерев не дозволяв це проводити, повнота їх насадження була нижче мінімально допустимої норми», – додав він.

«Обидвом директорам лісогосподарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам», – наголосив Юрій Квятківський.

Окрім цього, повідомлено про підозру у службовій недбалості лісничому та двом майстрам лісу Буського лісогосподарства, які впродовж року на закріплених територіях укрили незаконні порубки 145 дерев дубу та сосни на загальну суму у понад 1 мільйон гривень.

Також протягом останнього тижня повідомлено про підозру ще двом лісникам Старосамбірського Галсіллісу, які виконуючи обов’язки з охорони та захисту лісів на закріплених територіях, допустили розтрату лісу на суму у понад 100 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *