ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО загинув український військовий, ще двоє поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 українських військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли у бойовому зіткненні під Мар’їнкою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Минулої доби противник порушував режим тиші одразу на кількох ділянках фронту – у Станично-Луганському районі та поблизу Попасної. Майже всі обстріли відбулися в темну пору доби. Найбільш неспокійно вчора було саме у Станиці Луганській, де ворог діяв особливо агресивно та нахабно. Українські війська одразу ж відкривали вогонь у відповідь.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 3 мінометних (у Станиці Луганській, Попасній та Троїцькому).

Донецький напрямок

Близько половини всіх обстрілів з боку НЗФ на Донецькому напрямку припало на авдіївську промзону, де бойові дії тривають цілодобово. Традиційно окупанти атакують зі східному напрямку (рубежі Ясинувата – Яковлівка), і активно застосовують міномети.

Також потужний мінометний обстріл з боку окупантів відбувся дещо північніше – у с. Новоселівка Друга. Протягом години ворог випустив по українських позиціях понад 40 мін.

Також минулої доби неспокійно було на світлодарській дузі, південно-західніше Горлівки, в Опитному, Пісках тощо. Натомість у Зайцевому вчора перемир’я зберігалося зразково.

За інформацією розвідки, у центрі Донецька бойовики розгорнули новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби «Шиповнік-Аеро».

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора між 20 та 21 годиною наш опорний пункт у Мар’їнці був атакований ворожою ДРГ кількістю до 10 осіб. Бойовики підійшли на відстань кидка гранати та відкрили вогонь зі стрілецької зброї і підствольних гранатометів по наших бійцях. У відповідь українські воїни застосували стрілецьку зброю, дали відсіч окупантам та відбили підступну атаку ворога. Внаслідок професійних дій наших армійців, ДРГ противника в паніці відступила.

Під час відбиття атаки противника вправні дії продемонстрували офіцери з позивними «Ексім» та «Сова», сержант «Гоцман»,  молодший сержант «Вишня», а також солдати з позивними «Литва», «Медмакс» та «Капелан».

Інші дві гарячі точки – це Красногорівка та Широкине, де окупанти неодноразово застосовували міномети, а також танк. Всі ці обстріли відбулися в темну пору доби. Зокрема, у Широкиному протягом 1 години (з 23 до опівночі) НЗФ випустили по наших позиціях понад 70 мін. Окрім цього, ворожі провокації тривають і на інших ділянках лінії розмежування.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння (міномети і танк).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *