ОСТАННІ НОВИНИ

Під час боїв на Донбасі поранено п'ятьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші у 2 точках: Станиці Луганській та Новоолександрівці. Неспокійно було лише в темну пору доби: між 2 та 2.30, а також між 22 годиною та північчю. Важке озброєння бойовики не застосовували. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Доба на передньому краї розпочалася з потужних мінометних обстрілів з боку противника. Між північчю та 4 годиною в районі Зайцевого та околиць, а також Авдіївки працювали 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети окупантів. Внаслідок цих варварських акцій окупантів в Авдіївці знову пошкоджено приватні будинки, відсутнє водо- та електропостачання.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, між 6 та 12 годиною на фронті встановилося повне затишшя. В обідню пору в авдіївській промзоні відбулося ще 2 мінометних обстріли з боку ворога. Стрільба велася зі східного напрямку (Ясинувата).

Згодом, надвечір, бойові дії активізувалися. На вищезгаданих рубежах оборони українських військ, а також у Троїцькому (світлодарська дуга) російсько-окупаційні війська знову провели кілька мінометних обстрілів. Окрім цього, противник проявляв активність у Луганському, ділянці фронту Новгородське – Ясинувата, позиції «Шахта Бутовка». В Опитному та Пісках вчора було спокійно.

Українська військова розвідка повідомляє, що до району Світлодарська прибув підрозділ  російських снайперів – 12 військовослужбовців з новітніми снайперськими гвинтівками калібру 12,7  мм.

Всього на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 19 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Спокійних ділянок на лінії розмежування немає. Бойовики активно обстрілюють українські позиції по всьому фронту, як вдень, так і вночі. Зокрема, в районі Талаківки та Водяного окупанти тричі застосували 122-мм гармати, випустивши 40 снарядів. У Красногорівці та на ділянці фронту Талаківка – Широкине НЗФ масово стріляли з мінометів. Щільність вогню з важкого озброєння окупантів надзвичайно висока. Окрім цього, низка перестрілок між силами АТО та противником відбулася у Мар’їнці, Старогнатівці тощо.

За інформацією розвідки, з метою введення сил АТО в оману на лінії фронту  Донецьк–Докучаєвськ противник застосовує мобільні гучномовні станції ЗС-88 на базі БТР-80, які імітують звуки руху колон важкої техніки.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 3 артилерійських та 11 мінометних.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *