ОСТАННІ НОВИНИ

У міській раді Львова приховують кінцеву точку «сміттєвих» коштів від ЄІБ?

|

До Мінрегіону не надходив проект  будівництва сміттєпереробного заводу для Львова та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, а відтак кредит від Європейського інвестиційного банку Львів отримає не на ці потреби. Про це йдеться у відповіді на запит Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», який 20 липня надала журналістам керівник юридичного відділу МБО “Екологія-Право-Людина” Ольга Мелень-Забрамна.

інвестиційний банк

Як йдеться у документі, «проект сміттєпереробного заводу для Львова та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища до Мінрегіону не надходив».

Водночас у Мінрегіоні повідомляють, що Львів таки подавав свої пропозиції на надання кредиту від ЕІБ.

«Разом і з цим інформуємо, що за результатами розгляду запрошення Мінрегіону  на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» Львівською міською радою подано пропозиції щодо реалізації трьох проектів, в тому числі один проект у сфері поводження з ТПВ «Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові» наразі опрацьовуються», – йдеться у документі.

1

Таким чином, у Мінрегіоні заперечили існування проекту щодо переробного заводу, та водночас заспокоїли: міськрада Львова таки розробила проект, що стосується поводження зі сміттям. Втім, що включає в себе цей проект,  і на якій він стадії опрацювання, не зазначається.

Також Ольга Мелень-Забрамна надала ще один документ – лист міського голови Андрія Садового до віце-премєр-міністра України Геннадія  Зубка з приводу участі Львівської міськради у проекті з Інвестиційним банком.

У цьому документі підтверджується, що міська рада подала проект Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові» до розгляду Мінрегіону 29 лютого 2016 року. Окрім того, вказується, що позичальником коштів Європейського банку буде ЛКП «Львівспецкомунтранс» згідно із рішенням виконкому від 30 червня.

;jrevtyn2

ljrevtyn3

До документу додаються анкета проект, проекти ухвали, що саме передбачає цей проект – в документі не вказано.

За словами еколога, згідно із рішенням Мінрегіону за 2003 рік, подібні еко-проекти мають обов’язково обговорюватися на громадських слуханнях.

«Якщо ЛМР пише, що вона працює з експертами ЄІБ, то чому би не зробити цей проект відкритим для громади, тим  більше багато фахівців є у Львові, і в Україні», – зазначила вона.

Раніше мерією Львова повідомлялось, що Європейський інвестиційний банк уже готовий надати Львову багатомільйонний кредит на вирішення проблеми з Грибовицьким сміттєзвалищем. Потім від Мінрегіону стало відомо, що Львів може і не отримати омріяних коштів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *