ОСТАННІ НОВИНИ

Українським літаком зацікавився бринанський принц та азербайджанська компанія

|

Український літак здивував світ на масштабному авіашоу у Фарнборо (Великобританія). Про це повідомляє BBC, передає Львівський портал.

літак

Ан-178 – український багатоцільовий транспортний літак, який може базуватися на різних аеродромах, в тому числі ґрунтових і високогірних.

Це робить літак придатним як для цивільного, так і військового призначення. Поки що розробили лише одну таку машину, однак у компанії «Антонов» кажуть, що нею вже цікавляться у різних країнах.

У Фарборо «Антонов» уклав угоду із канадською компанією – це дозволить замінити частину необхідних деталей із російських на канадські. Представники української компанії розповіли ВВС Україна, що поступово планують замінити всі російські складові виробництва.

Окрім «Антонова» Україну на виставці представила приватна компанія «Українські гелікоптери», яка привезла свій модернізований гелікоптер Мі-8МТВ-1. Його ще називають «повітряною швидкою допомогою». Апарат можна використовувати у специфічних кліматичних і географічних умовах – тропіках і високогір’ях.

Починаючи з 2005-го року, авіакомпанія працювала у десятьох операціях Всесвітньої продовольчої програми ООН і шістьох миротворчих місіях ООН у Європі, Азії, Африці та Америці.

Фото і відео: BBC

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *