ОСТАННІ НОВИНИ

На одне робоче місце у Львівській області претендує 8 осіб

|

У Львівській області зменшилася диспропорція між попитом і пропозицією робочої сили: якщо на кінець січня на одне вільне місце праці претендували 13 осіб, то на початку липня за одну вакансію конкурувало 8 безробітних. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського обласного центру зайнятості.

робота

 

У січні-червні 2016 року Львівська обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 23,1 тис. осіб, з котрих 15,9 тис. належали до соціально вразливих верств населення (інваліди, випускники шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, батьки з малолітніми дітьми, звільнені з місць відбуття покарання, особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років тощо).

«Упродовж піврічного періоду посередницькі послуги у базових центрах зайнятості отримували 43,9 тис. безробітних. Окрім активного пошуку роботи, їм надавалися консультації з питань профорієнтації, відкриття власної справи, організовувалося навчання для здобуття актуальних професій чи підвищення рівня фахової компетенції. Цьогоріч усі центри зайнятості області почали працювати за новим Регламентом роботи щодо задоволення потреб тимчасово непрацюючих краян і працедавців. Завдяки запровадженим інноваціям з 48,2% до 54,5% зросли обсяги працевлаштування шукачів роботи до надання статусу безробітного, збільшилася чисельність поданих до центру зайнятості вакансій, відповідно зменшилася диспропорція між попитом і пропозицією робочої сили: якщо на кінець січня на одне вільне місце праці претендували 13 осіб, то на початку липня за одну вакансію конкурувало 8 безробітних, – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, станом на 01.07.2016 року найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом і працівників сфери торгівлі та послуг, найменший – на технічних службовців, кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Через відсутність місць праці на постійній основі 4,3 тис. безробітних упродовж 6 місяців ц. р. брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 5,9 тис. охоплено професійним навчанням. Завдяки консультаційній та фінансовій підтримці служби зайнятості 203 особи започаткували власну справу, а 454 безробітних, у т. ч. 184 недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, працевлаштовані на новостворені робочі місця з відшкодуванням працедавцям витрат зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Станом на 01.07.2016 року у банку даних числилося 2338 вакансій, а допомоги у працевлаштуванні потребували 19,7 тис. безробітних, з котрих 16,4 тис. осіб отримували матеріальне забезпечення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *