ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбувся чемпіонат з дресирування прикордонних собак

|

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині, закінчився чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак. Двадцять чотири кінологи із розшуковими та спеціальними собаками змагалися у складі шести команд. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держприкордонслуби України.

2

3

В змаганнях брали участь службові собаки таких порід, як німецька вівчарка, бельгійська вівчарка малінуа, лабрадор, спанієль, ягдтер’єр.

Чотирилапі охоронці державного рубежу змагалися у таких дисциплінах, як пошук та затримання порушників, пошук наркотиків та вибухових речовин, а також пошук тютюнових виробів .

прикордонний собака

Судді змагань оцінювали навички загальної слухняності собак, їхню роботу за запаховим слідом, навички захисту, охорони ділянки місцевості та огляду багажу й транспортних засобів.

прикордонний собака1

У зв’язку із проведенням антитерористичної операції особливу увагу журі приділяє агресивності собаки. Скажімо розшукові собаки демонстрували навики захисту та переслідування людини за запахом. Спеціальні –  шукали вибухові речовини, зброю, боєприпаси, які відносяться до засобів терору. Важливим елементом для усіх чотирилапих було виявлення «розтяжок» на місцевості».

прикордонний собака2

За підсумками змагань призові місця розділили між собою:
перше місце команда посіла Кінологічного навчального центру із загальним результатом 846 балів;
друге місце – команда Львівського прикордонного загону із загальним результатом 590 балів;
третє місце – команда Чопського прикордонного загону із загальним результатом 505 балів

4

1

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *