ОСТАННІ НОВИНИ

Паламар Києво-Печерської Лаври був організатором вбивства першого українського військового на Донбасі - журналіст

|

Бойовик Сергій Журиков із позивним “Ромашка” був керівником нападу на співробітників СБУ 13 квітня в Слов’янську, через що чого загинув капітан “Альфи” Геннадій Біліченко – перша жертва серед захисників України під час АТО.

словянськ

Про це пише в своїй статті головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Бутусов допускає, що Журиков був співробітником охоронної структури Києво-Печерської Лаври і був “позаштатним паламарем Києво-Печерської Лаври”.

“Журиков у силу професійної підготовки забезпечував Гіркіну дії в Україні через свої зв’язки в УПЦ МП. Очевидно, це він привів Гіркіна в Слов’янськ у резиденцію протоієрея Віталія.”Ромашка” командував ударним підрозділом Гіркіна і саме він керував першою атакою на співробітників українських правоохоронних органів, унаслідок якої загинув капітан СБУ Геннадій Біліченко. На цьому початковому етапі війни його роль у банді “Крим” не поступалася за значенням ватажкові Гіркіну”, – підкреслює Бутусов.

Крім цього, за його даними, Журиков також взяв участь у нападі банди Гіркіна на фотограмметричний центр ЗСУ в Сімферополі 18 березня 2014 року, унаслідок якого бойовики влаштували безладну стрілянину, застрелили російського найманця Руслана Казакова і вбили першого українського військовослужбовця в цій війні – Сергія Кокуріна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *