ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові експонують роботи Валерія Мартинчека

|

У Львові відбудеться відкриття виставки живопису відомого митця Валерія Мартинчика (Лондон, Великобританія). Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

130

Виставка стартує  20 липня 2016 року, о 16.00, у головній будівлі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20).

131

Валерій Мартинчник вперше презентує  власний  творчий доробок в Україні. Митець широко знаний у світі й виступив експонентом  численних  виставок в Англії, Франції, Німеччині, Естонії, Росії та ін.

В.Мартинчик народився 1948 року у Білорусії (тоді у складі СРСР). 1965 року розпочав навчання в Мінському державному коледжі мистецтв. Втім того ж року був вимушений припинити студії через «неформатність» творчості з огляду на офіційну доктрину соціалістичного реалізму. Та незважаючи на це, художній фах у радянському виші митець все ж здобув, вступивши через рік до Білоруської державної академії мистецтв (1967 – 1972). По закінченні академії почав працювати за спеціальністю.

Від 1990 року Валерій Мартинчик живе і творчо працює у Лондоні. Є активним учасником виставкового процесу.

До експозиції виставки у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького увійдуть роботи, що презентують ретроспективу творчості митця.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *