ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні збільшили грошову допомогу родинам АТОвців

|

Сьогодні Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі парламенту.

АТО

Законодавчим актом встановлено не включати до середньосукупного доходу сім’ї, яка претендує на отримання такого виду державної соціальної допомоги, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і навчального складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на час її проведення.

«При  призначенні державної соціальної допомоги членам сім’ї військовослужбовців, які  приймають безпосередню участь у антитерористичній операції, до середньомісячного сукупного доходу сім’ї  не враховується отримане ними у період їх безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції, грошове забезпечення та інші виплати і види соціальної допомоги, що здійснюються працівникам правоохоронних органів, військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України; осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, іншим працюючим в утворених відповідно до законів України військових формуваннях. Порядок призначення та виплати державної соціальної допомоги встановлюється Кабінетом Міністрів України», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше Закон України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» передбачав, що розрахунок середньомісячного доходу такої сім’ї базується на сукупному доході усіх її членів з усіх джерел надходжень упродовж 6 місяців, які передують місяцю звернення щодо призначення державної соціальної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *