ОСТАННІ НОВИНИ

Львів на порозі очисної катастрофи, - експерт

|

«Слідом за Грибовицькою катастрофою Львів чекає очисна катастрофа. Адже очисні споруди у Львові будувалися ще в 50-их роках», – заявив в інтерв’ю Львівському порталу директор українсько-польської правничої спілки «ЛЕКСІЯ КОНСАЛТ» Юрій Кміть.

1

 

«Ціни на житло у Львові наступного року різко виростуть. І на це вплине багато факторів. Пишуть, що вартість оренди хочуть підняти на 30%. Це – неправда. Вона має зрости у 4-5 разів. Чому департамент містобудування вирішив це зробити? Мовляв, це – потреби бюджету. Це знову чергова брехня! Бюджет Львова переповнений, йде з профіцитом, що дає можливість ставити сотні мільйонів коштів на депозити у різні банки. Насправді причиною такої політики чиновників Ратуші є дуже банальна, але глибока проблема: вони зрозуміли, що слідом за Грибовицькою катастрофою  їх чекає очисна катастрофа. Адже очисні споруди у Львові будувалися ще в 50-их роках. У зв’язку зі значним збільшенням квартир і житла у Львові, ці споруди просто не витримають. І сморід, який ми деколи чуємо, супроводжуватиме нас щодня», – пояснює експерт.

За його словами, лише за останніх два роки кількість виданих дозволів на будівництво збільшить населення Львова на 300 тисяч осіб. Плюс – притік інших людей, які не можуть купити квартиру.

На думку експерта, наступною катастрофою у Львові стане катастрофа очисних споруд, які просто не витримують навантаження.

«Тому щоб охолодити інтенсивний будівельний бізнес здійснюються превентивні заходи на кшталт збільшення вартості оренди землі та штучним ступором процесів видачі дозволів на будівництво. Наскільки мені відомо, за останніх три тижні новоспечена інспекція будівельного контролю міста Львова не видала жодного дозволу на будівництво, відмовивши усім на абсолютно формальних незаконних підставах. Насправді це – штучне заморожування будівництва у Львові. Або намагання збільшувати корупційні ставки за дозволи у 2-4 рази», – наголосив Юрій Кміть.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *