ОСТАННІ НОВИНИ

На екрани вийшла стрічка про український спротив у Криму

|

Учора, 12 липня,  Міністерство інформаційної політики України презентувало художньо-документальну стрічку «Крим. Спротив», присвячену хроніці окупації Криму в лютому 2014 року. Про це йдеться на офіційному сайті уряду, передає кореспондент Львівського порталу.

фільм

За словами автора ідеї та співавтора сценарію фільму, Першого заступника Міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, фільм розрахований в першу чергу на іноземного глядача.

«Головний герой фільму – реальний дослідник, який вивчає історію кримських татар. Саме його очима ми бачимо Крим з 2014 року до сьогодні. Це 25 хвилин не тільки фактів, але й почуттів про два роки окупації Криму. Не все та не всі герої тут. Але стрічка про захист України в Криму, про кримських татар та українців на півострові, які наразі стали головною мішенню для окупанта, але продовжують свій опір – хто у в’язницях, хто на свободі, хто в окупованому Криму, а хто на материку», – зазначила Еміне Джапарова.

Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності внесення змін до Х розділу Конституції України, що стосується статусу АР Крим та м. Севастополя.

«Ми зобов’язані дати кримським татарам право на самовизначення в рамках єдиної української держави. Це те, що ми заборгували кримським татарам. Українська влада мала зробити це принаймні 20 років тому. І зараз ситуація була б абсолютно іншою», – запевнив Глава держави.

Співачка Джамала, переможниця пісенного конкурсу «Євробачення -2016», подякувала авторам фільму та всім присутнім у залі за небайдужість.

«Ми заслуговуємо на диво і щастя. Крим був, є і буде українським», – наголосила вона.

Довідково:

Документально-художня стрічка розповідає про окупацію Автономної Республіки Крим російськими військами в лютому 2014 року.

Головний герой фільму – іноземний дослідник Джеймс (Остін Черрон), який приїхав на півострів відразу, як дізнався про присутність невідомих «зелених чоловічків», аби дослідити, що насправді відбувається в Криму.

Саме тут у лютому-березні 2014 року він стає свідком появи «безіменних» російських військ і незаконного «референдуму» щодо статусу Криму.

Дослідження науковця спонукає його зануритись в події 2014 року та наслідки захоплення Криму.

Переглянути фільм можна тут : http://mip.gov.ua/news/1322.html

https://www.youtube.com/watch?v=qo_lc3lBOXY

Фото: Кабмін

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *