ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові заборонили пересувні цирки та зоопарки

|

У Львові виконком міської ради заборонив будь-які мобільні цирки і зоопарки. Відповідне рішення комітет прийняв сьогодні, 13 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

цирк

Як повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич, таке рішення було прийнято у зв’язку із не гуманністю таких розваг.

«В нас є затвердженні рішенням сесії Львівської міської ради «Правила поводження з тваринами у місті Львов»,  де вже ця заборона є висловлена. Зараз виконком звернув увагу на це рішення сесії. Ми вважаємо, що будь-які пересувні цирки, демонстрації тварин на вулицях без належних умов для утримання тварин є знущанням над тваринами. До нас неодноразово зверталися громадські організації з цього приводу. Також ми знаємо, що і в інших містах прийняті подібні рішення – вони діють», – повідомила вона.

Також чиновниця додала, що  законодавство України є застарілим щодо захисту тварин, і невідомо, чи нестимуть порушники цієї ухвали адміністративну відповідальність.

«Ми будемо звертатися  у правоохоронні органи для усунення перешкод. Насправді, на жаль, ми маємо Кодекс про адміністративні правопорушення України, який є морально застарілий. Є відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, але я станом на сьогодні не маю інформації, що будь-яка особа була притягнута до такої відповідальності», -додала вона.

Додамо, що спочатку виконком планував заборонити лише ті мобільні цирки, які не мають документів на діяльність, та після обговорень  члени виконкому зійшлись на тому, щоб заборонити такі цирки взагалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *