ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко хоче призначили волонтера заступником міністра охорони здоров’я

|

Президент Петро Порошенко зустрівся з лікарем, волонтером, директором гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців Уляною Супрун. Петро Порошенко привітав Уляну Супрун з річницею отримання українського громадянства та запропонував працювати над покращенням системи охорони здоров’я у Міністерстві. Про це пишуть на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Глава держави заявив, що звернувся до Уряду з проханням призначити її на посаду заступника міністра охорони здоров’я.

«Дуже розраховую на Вас. Раніше ми з Вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне», – зазначив Глава держави.

Президент наголосив, що першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. Глава держави звернувся з проханням до Уляни Супрун за короткий термін спільними зусиллями разом з Урядом та Верховною Радою підготувати пропозиції та винести їх на розгляд суспільства. Президент повідомив, що проект стратегії реформування галузі охорони здоров’я буде розглянуто на засіданні РНБО.

Головним викликом Глава держави назвав корупцію у системі охорони здоров’я. «Завжди галузь була символом корупції: у фармакології, медичних послугах, у закупівлі медичного обладнання та будівництві нових лікарень. Прозора та ефективна процедура викличе довіру людей», – підкреслив Президент.

У свою чергу, Уляна Супрун зазначила: «Як є політична воля, тоді все складеться. З вашою підтримкою, думаю, ми зможемо подолати багато проблем».

Вона погодилася з необхідністю швидкої розробки та затвердження стратегії реформи охорони здоров’я та презентації її громадянам, щоб «вони зрозуміли, чому система міняється, і не боялися змін».

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *