ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні АТО загинуло двоє бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загинули двоє українських військовослужбовців, 4 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 12-07

Луганський напрямок

У Станиці Луганській між 3 та 5 годинами вчора була велика перестрілка між силами АТО та противником. Внаслідок ворожого вогню у райцентрі згорів приватний будинок. Решту доби там було спокійно.

На Бахмутській трасі та північніше одразу на двох позиціях українських військ відбулися потужні мінометні обстріли з боку окупантів. Кожен з них тривав 15 хвилин.

Найбільш неспокійно було вчора в районі Попасної. Всього за одну годину в темну пору доби НЗФ здійснили 2 мінометних та 2 артилерійських обстріли, випустивши по наших позиціях 21 міну та 26 снарядів калібру більше 100 мм. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Основні бойові дії минулої доби розгорнулися в районі Зайцевого та авдіївської промзони. Як і раніше, противник безперервно обстрілює ці позиції, регулярно застосовуючи міномети. Українські війська оперативно відкривають вогонь у відповідь.

Також у Троїцькому, що на світлодарській дузі, відбулося півгодинне бойове зіткнення, де наші воїни взяли кілька окупантів в полон.

Одразу на трьох позиціях – в Луганському, Новгородському та авдіївській промзоні наші позиції обстрілювали ворожі снайпери.

Найпівденніша точка на Донецькому напрямку, де вчора стріляли – позиція «Шахта Бутовка». В Опитному, Пісках та прилеглих районах бойовики перемир’я не порушували.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, зокрема 8 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії вчора велися на ділянці фронту Красногорівка-Мар’їнка та в Широкиному. І там, і там противник активно застосовував міномети, а також розгорнули стрільбу ворожі снайпери. Окрім цього, низку ворожих обстрілів зафіксовано і в інших місцях – передмістях Докучаєвська, Новогригорівці та Павлополі. З 13 до 18 години на лінії розмежування було абсолютно спокійно.

Частина обстрілів була достатньо тривалою – наприклад, близько двох годин.

При цьому противник застосовує різні види озброєння – як легке, так і міномети. Це цілеспрямована тактика бойовиків, які прагнуть ескалувати конфлікт та вибити у свого командування додаткове грошове утримання та озброєння. Окрім цього, активні бойові дії ведуться з метою тестування новітніх зразків російського озброєння, а також задля утримання бойовиків у постійній бойовій готовності, оскільки з дисципліною у лавах російсько-окупаційних банд справи кепські.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 25 ворожих обстрілів, зокрема 5 мінометних та 6 снайперських.

Вчора противник 7 разів використовував БПЛА для ведення повітряної розвідки в Донецькій області.

Втрати противника

Минулої доби 4 окупантів загинули, 3 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «3-я бригада» (Горлівка), «7-а бригада» (Дебальцеве), «9-й полк» (Новоазовськ).

Також до спеціального відділення Донецької лікарні імені Калініна прибули 7 важкопоранених окупантів, яких готують до подальшого транспортування у військовий шпиталь в м. Ростов-на-Дону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *