ОСТАННІ НОВИНИ

У Генпрокуратурі презентували систему електронного декларування

|

У вівторок, 12 липня 2016 року, у Генеральній прокуратурі України відбулась презентація Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та системи електронного декларування. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні зв’язків Генпрокуратури України.

декларація

Генеральний прокурор Юрій Луценко підкреслив, що уже у жовтні, коли будуть подані декларації, можна буде побачити перші результати.

«Я хочу, щоб уже цього року ми мали декілька показових, успішних історій, перших справ, які засвідчать рівність усіх перед законом. Запевняю, що Генеральна прокуратура із задоволенням підхопить виявлені агентством суперечності закону», – додав він.

«Для всіх політиків, які переживають з цього приводу, скажу, що політики завжди намагаються залишитись в історії, єдиний шанс залишитись безсмертним – це заповнити електронні декларації – це назавжди», – наголосив Генпрокурор.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак зазначила, що не треба боятись системи електронного декларування, це той превентивний інститут, який буде запроваджений з метою виховання засад доброчесності високопосадовців і всіх осіб, які працюють на державній службі, або займають відповідальне або особливо відповідальне становище.

Заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький повідомив про першочергові кроки Національного агентства з питань запобігання корупції, спрямовані на запуск нової системи фінансового контролю. Також він розповів про основні новели системи декларування майна.

Заступник Директора Програми Розвитку ООН в Україні Блерта Чела подякувала за нагоду ознайомитись з новою системою декларування. Вона зазначила, що система декларування активів має значний потенціал і є дуже потужною у боротьбі і попередженні корупції. Усім громадянам, платникам податків буде надана можливість подивитись, що належить державним службовцям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *