ОСТАННІ НОВИНИ

Кіт-держслужбовець залишається працювати в уряді після відставки прем’єра Британії

|

Кіт Ларрі, головний мишолов на Даунінг-стріт, 10, не залишить разом з сім’єю Девіда Кемерона резиденцію британських прем’єр-міністрів.

2

Ларрі, якого взяли в 2011 році з притулку, продовжить жити в резиденції, коли туди в’їде Тереза Мей, яка, як очікується, займе пост прем’єра в середу, повідомляє ВВС.

У прес-службі кабінету міністрів повідомили, що Ларрі є державним службовцем і не належить родині Кемеронів.

6

Ларрі став одним з найзнаменитіших котів на Даунінг-стріт. У нього є власний неофіційний акаунт в Twitter. У 2011 році йому присвятили книгу “Щоденники Ларрі”.

Ларрі став третім котом в історії резиденції, який офіційно обійняв посаду головного мишолова.

5

З 1989 по 1997 рік цей пост займав кіт на ім’я Хамфрі. На цій посаді він перебував при прем’єрах Маргарет Тетчер, Джону Мейджору і Тоні Блеру. Хамфрі пішов у відставку через проблеми зі здоров’ям, хоча ходили чутки, що його не любила дружина прем’єра Шері Блер. Він помер e 2006 році, а до своєї смерті жив в будинку одного із службовців резиденції.

4

У 2007 році посаду головного мишолова зайняла кішка Сібіл, яка належала канцлеру казначейства країни Алістеру Дарлінгу. Однак Сібіл залишила свій пост вже в 2008 році, а в 2009 році померла. Ходили чутки, що Сібіл не подобалась прем’єр-міністру Гордону Брауну.

З 2012 до 2014 роки Ларрі допомагала виконувати його обов’язки Фрея, кішка яка належить нинішньому голові казначайства Джорджу Осборну. Однак кішка постійно втікала, а одного разу потрапила під машину. Після цього Осборн відправив її у графство Кент.

3

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *