ОСТАННІ НОВИНИ

Абітурієнтів із зони АТО позбавили квот при вступі у вузи

|

Міністерство освіти і науки України видало наказ, яким скасувало у вишах вступні квоти для абітурієнтів із зони АТО, в зв’язку з невідповідністю даних пільг нормам чинного законодавства. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

вступ

Згідно з оновленими правилами вступу, абітурієнти із зони АТО мають право вступати до вишів без ЗНО, на основі вступних іспитів, проте їх результати будуть включатися в загальний конкурс. Вступ за квотами можливий для інших категорій абітурієнтів.

Наголошується, що пільга для абітурієнтів з АТО була передбачена наказом, підписаним главою Міносвіти Лілією Гриневич в червні. Обґрунтовуючи необхідність запровадження пільгових квот для даної категорії абітурієнтів, Міносвіти посилалось на закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції”.

У цьому законі, однак, квот на вступ для абітурієнтів з АТО не передбачено, про що у своєму матеріалі “Вступ-2016 гримуча суміш ЗНО, іспитів і пільг” для тижневика “Дзеркало тижня. Україна” писала Оксана Онищенко.

Видавши новий наказ про порядок вступу до ВНЗ абітурієнтів з АТО, міністерство з суттєвим запізненням, але все ж усунуло правову колізію.

Вступна кампанія нинішнього року надає величезну кількість пільг і можливостей вступу до вишів в обхід ЗНО, вступних іспитів, хоча експерти не раз відзначали, що пільги потрібно надавати не під час надходження, а до або після нього.

Фото: osvita.uz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *