ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським вступникам нагадують: цьогоріч приймають лише електронні заявки

|

Незважаючи на цьогорічне нововедення – обов’язкову електронну реєстрацію заяв абітурієнтів, у перший день вступної кампанії до Франкового вишу, як і в попередні роки, приходили  вступники і їхні батьки. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив відповідальний секретар Приймальної комісії Львівського національного університету  імені Івана Франка Андрій Гукалюк, передає Львівський портал.

вступ

«Був невеличкий ажіотаж, але не такий, як минулого року. У більшості це стосувалося того, яким чином подати документи. Втім, коли ми роз’яснювали процедуру, то вся ця напруга знімалася», – пояснив він.

За його словами, батьки з дітьми почали збиратися у виші ще о пів на восьму ранку.

«Перші нині прийшли о пів на восьму ранку. Пояснювали, мовляв, в них вдома нема Інтернету. Але, думаю, що причина не тільки в цьому, можливо, вони хочуть прийти до університету щось уточнити, можливо, надіються що їх якось і так приймуть», – зазначив Андрій Гукалюк.

«Але є норма про те, що заявки подають лише у електронній формі, тому паперову ніяк приймати не можемо. Ми пояснюємо це людям. Окрім цього, у нас є мережа консультаційних пунктів, де ведуть роз’яснювальну роботу і допомагають подати ці заявки. Але лише допомогти, а не прийняти…», – наголосив він.

Також Андрій Гукалюк пояснив, що далі вузи опрацьовують ці заявки і перевіряють на коректність: «Особливу увагу МОН України закцентувало на тому, що приймальні комісії перевіряють середній бал додатку до диплому. Щоби не було такого, що хтось задекларував свій середній бал як 12, а насправді було 8, адже це суттєво впливає на місце в рейтинговому списку. Якщо такі випадки трапляються, ми відхиляємо заявку з проханням уточнити ці дані».

Як повідомляв Львівський портал, цього року замість того, щоб  стояти в черзі до приймальної комісії, усі абітурієнти подаватимуть документи через Інтернет.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *