ОСТАННІ НОВИНИ

Саміт НАТО: підтримка України, деокупація Криму та діалог з Росією

|

Під час саміту НАТО у Варшаві вирішилось чимало питань, пов’язаних з Україною. Про найголовніші з них пише УП, передає Львівський портал.

саміту НАТО у Варшаві

Президент України Петро Порошенко заявив про потребу розпочати спеціальну програму з деокупації Криму. Про це він заявив на спільній з Генсеком НАТО прес-конференції після завершення засідання Комісії  Україна-НАТО на найвищому рівні.

«Для нас очевидно, що Російська агресія зупиниться лише із деокупацією Криму. Саме тому так важливо запустити програму з деокупації так швидко, як це можливо», – заявив він у присутності керівника альянсу.

Окрім того, країни НАТО занепокоєні безпековою ситуацією в регіоні Чорного моря і готові до посилення співпраці з Україною та Грузією у цьому контексті.

«В Чорноморському регіоні, ситуація з безпекою погіршилася в останні роки. Ми будемо продовжувати боротися з наслідками останніх подій в регіоні й враховувати їх при розробці нових підходів та політики Альянсу», – йдеться у тексті документу.

«Ми будемо продовжувати підтримувати … зусилля причорноморських держав, спрямовані на забезпечення безпеки і стабільності (в регіоні). Ми також посилимо співпрацю з Грузією і Україною в цьому плані», – наголошується у заяві.

Країни НАТО також рішуче засуджують агресивні дії Росії проти України і ніколи не визнають незаконну анексію Криму. Лідери НАТО під час неформальної вечері на саміті у Варшаві в п’ятницю ввечері домовилися дотримуватися єдиної політики стримування і діалогу з Росією.

саміту НАТО у Варшаві1

Також, Країни НАТО затвердили новий Комплексний пакет допомоги для України для реформування оборонного сектору.

Столтенберг додав, що Україна вже здійснила низку реформ, необхідних для відповідності стандартам НАТО і подальше здійснення залишається дуже важливим.

«Україна залишається відданою реформ і боротьби з корупцією. Ми будемо продовжувати надавати практичну і політичну підтримку», – зазначив генсек НАТО.

Фото: www.rbc.uatsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *