ОСТАННІ НОВИНИ

Російські спецслужби накручували голоси під петиціями до Президента, - СБУ

|

Служба безпеки України викрила механізм штучного накручення голосів при поданні петицій Президенту України. Механізм створено російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає Львівський портал.

петиції

Зокрема увагу оперативників спецслужби привернула петиція щодо запровадження на території Харківщини «особливого регіону розвитку «Слобожанщина», подана одним з членів колишньої компартії України.

Як з’ясували співробітники СБ України спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації Президента, «накрутка» голосів відбувалася з ІР-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) тощо.

Станом на 10 травня за цю петицію було віддано близько 45 тисяч голосів, з яких 20 тисяч було одразу видалено, як такі, що повністю відносяться до т.зв. «ботів».

Із 25 000 підписів, що залишилися, лише 30 відсотків – реальні користувачі мережі Інтернет, інші 70% – викликають обґрунтовану підозру на предмет автентичності та мають ознаки «ботів».

В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг «голосування» з боку SMM- та SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів у соціальних мережах та поштових скриньок. За попередніми даними, вартість їх послуг становить 7-10 гривень за голос.

Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *