ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки коштів готові викласти українці на відпустку у цьому сезоні. Опитування

|

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, дві третини офісних працівників поїдуть у відпустку цього літа.

1

У більшості з них розмір відпускних не перевищуватиме 3 тис. грн. із розрахунку на одного члена сім’ї. Якщо грошей не вистачить, будуть відпочивати меншу кількість днів або виберуть більш бюджетний варіант.

За рік кількість офісних співробітників, які поїдуть у відпустку, помітно зросла, особливо тих, які відправляться відпочивати за кордон. При цьому інфляція і підвищення цін змушують українців переглянути свій бюджет на відпочинок. За даними опитування, трохи менше половини «білих комірців» скоротили розмір відпускних, дещо менше третини — збільшили, і ще понад чверть планують витратити стільки ж, скільки витратили минулого року.

2

Вартість відпочинку й сума, яку готові витратити «білі комірці», повністю залежить від займаної посади і, як наслідок, рівня доходів. За даними опитування, 38% офісних співробітників виділять на відпустку не більше 3 тис. грн із розрахунку на одного члена сім’ї. При цьому серед рядових співробітників таких майже половина, серед керівників середньої ланки — дещо більше третини, а серед топ-менеджерів — не більше 15%.

Кожен шостий збирається витратити від 3 до 5 тис. грн на особу, практично кожен п’ятий — від 5 до 10 тис. грн, дещо менше п’ятої частини — від 10 до 20 тис. грн. І лише 9% можуть дозволити собі відпочинок, який коштує дорого, — від 20 тис. грн. Як показують дані опитування, в основному небюджетний відпочинок доступний топ-менеджерам і власникам компаній.

3

Як стверджує більшість офісних співробітників, інфляція внесла свої корективи до їхніх планів на проведення відпустки. Тому понад чверть опитаних проведуть на відпочинку меншу кількість днів, а п’ята частина має намір взагалі відмовитися від поїздки. Ще кожен сьомий буде відпочивати в Україні й стільки ж підберуть більш бюджетний тур за кордоном. Менше чверті «білих комірців» запевнили, що інфляція ніяк не вплинула на їхні плани поїхати на відпочинок.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *