ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент підтримав додаткові гарантії працевлаштування учасників АТО

|

Верховна Рада України сьогодні, 7 липня,  ухвалила законопроект (2095а-д) щодо захисту прав учасників АТО. А саме – щодо додаткових гарантій їхнього працевлаштування. Ці зміни в законодавство взяті з практики вирішення проблем військових юристами Центру правої допомоги учасникам АТО. Про це на своїй сторінці у FaceBook повідомив співавтор законопроекту, народний депутат Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

верховна рада

«Отже, внесено відповідні доповнення до ЗУ «Про зайнятість населення». Змінами передбачено, що додаткові гарантії у сприянні працевлаштування поширюватимуться на учасників бойових дій, які були в АТО. Для підприємств, установ та організацій з чисельністю працівників понад 20 осіб діє квота, відповідно до якої 5% від чисельності штатних працівників – це особи, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні (до прикладу, люди з обмеженими можливостями). Відтепер до переліку цих осіб, які мають додаткові гарантії для працевлаштування, додали ще й учасників АТО», – наголосив парламентар.

Тепер, на думку Ігоря Васюника, АТОвці зможуть легше знайти собі роботу, а підприємці отримають можливість обирати з ширшого переліку майбутніх працівників.

«Часто спілкуюсь з військовим і скажу вам, що проблема незаконного звільнення військових з попереднього їхнього місця роботи, безробіття – одні з небагатьох питань, з якими звертаються демобілізовані. І все частіше мені розповідають, що колишні військовослужбовці вступають у лави злочинних угруповань, які готові платити великі гроші за досвід, здобутий військовими в зоні антитерористичної операції. Тому, ухвалені законодавчі зміни хоч якось допоможуть вирішувати проблему з працевлаштуванням АТОвців», – підкреслив народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *