ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині повним ходом йде вирощення маку

|

У ході відпрацювання операції «Мак-2016» працівники поліції упродовж однієї доби виявили на території обслуговування чотири незаконних посіви снодійного маку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

мак

Так, працівники Золочівського відділу поліції в одному із сіл Золочівського району на присадибній ділянці 74-річної місцевої жительки виявили і вилучили 567 рослин снодійного маку.

Цього ж дня поліцейські Бродівського відділення поліції виявили ще два незаконних посіви снодійного маку. Перший – на присадибній ділянці, яка належить 63-річній жительці Бродівського району, у неї виявлено та вилучено 1337 рослини снодійного маку. Інший посів належав 35-річній мешканці одного із сіл Бродівського району, з присадибної ділянки якої вилучено мак в кількості 233 рослини.

Крім того, 4 липня правоохоронці Перемишлянського відділення поліції на присадибній ділянці 63-річної громадянки, жительки одного із сіл Перемишлянського району, виявили та вилучили 845 макових рослин.

За цими фактами розпочато досудові розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *