ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову неспокійно довкола забудови на Варшавській-Сосновій

|

Скандальна забудова на Варшавській-Сосновій зараз “опрацьовується” двома судами у Львові, тому будівництва там апріорі бути не може. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Варшавська-Соснова

Сьогодні, 6 липня,  на місце, де хочуть зводити незаконно забудову (вул. Варшавська-Соснова, біля 91 школи) сьогодні пригнали будівельну техніку осіб, так званих «тітушок». Про це повідомляє координатор “Варта1” Ігор Зінкевич на сторінці спільноти у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

“Невідомі якісь люди, які не мають бажання спілкуватися, в’їхали на територію будівельного майданчику (доведеного прокуратурою як незаконну забудову ) двома тракторами і КАМАЗом : жителі того району вийшли, перекривши дорогу, і викликали поліцію. Наразі з поліцією зафіксований факт викрадення знаку на вул. Соснова “заборона виїзду вантажних автомобілів”.  Зараз на території присутні невідомі люди, що ходять групами по 3-4 чоловіка”, – йдеться у повідомленні.

Водночас депутат міськради Ігор Зінкевич опублікував відео, де представник бійців АТО повідомив, що воякам забудовник пообіцяв квартири, якщо вони “відстоять” незаконне будівництво. Цікава є умова: чим більше поверхів збудується, тим більше квартир буде АТОшникам.

Як зазначає прес-службі Львівської міськради, щодо будівництва на вул. Варшавській – Сосновій тривають судові справи. Зокрема, відкрито провадження Господарським судом Львівської області та Галицьким районним судом  Львова.

Господарським судом Львівської області відкрито провадження за позовом заступника прокурора Львівської області до Львівської міської ради, «Львівоблагропромбуд» про визнання протиправним та скасування ухвали Львівської міської ради від 19.03.2015 року №4499, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов’язання повернути земельну ділянку.

Галицьким районним судом м. Львова відкрито провадження про визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради від 19.03.2015 року №4499. Також Галицьким районним судом м. Львова відкрито провадження про визнання протиправними і скасування містобудівних умов та обмежень.

Львівська місцева прокуратура №2 внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України за фактом самовільно зміненої Львівським обласним міжгосподарським об’єднанням по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» поверховості житлового будинку, який будується на перехресті вул. Варшавської – вул. Соснової у м. Львові.

Нагадаємо, на багатьох інтернет-ресурсах з’явились оголошення про продаж квартир в будинку на перехресті вул. Варшавської – вул. Соснової у м. Львові (http://novobudovy.com/ novobudovy/novobudovy-lvova/novobudova-m-lviv-vul-sosnova-varshavska), де зазнається кількість поверхів: 10. Однак, відповідно до містобудівних умов, гранично допустима висота будівель – 12 м, що становить 3 поверхи.

Ухвалою Львівської міської ради від 19.03.2015 року №4499 затверджено Львівському обласному міжгосподарському об’єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі вул. Варшавської – вул. Соснової. До зазначеної ухвали міським головою Львова виносились зауваження, що земельна ділянка по вул. Варшавській – вул. Сосновій є вільною від забудови; відповідно повинна передаватись за результатами проведення земельних торгів.

На будівництво були Декларації про початок виконання підготовчих робіт №5-9560 від 22.10.2015 року та Декларації про початок виконання будівельних робіт № ЛВ083153650404 від 23.12.2015 року, видані Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області. Однак, за результатом проведеної позапланової перевірки посадовими особами ДАБІ законності будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Сосновій – Варшавській, виявлено ряд порушень та видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт від 5.02.2016 року. Серед порушень було зазначено, що земельна ділянка по вул. Варшавській – вул. Сосновій у м. Львові є вільною від забудови, відповідно, повинна передаватись за результатами проведення земельних торгів.

Раніше Львівський портал писав, що через забудову у Львові виник конфлікт між мешканцями та бійцями АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *