ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вийшла дитяча книга Франка для незрячих

|

У рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос», побачив світ сигнальний примірник збірки казок Івана  Франка «Коли ще звірі говорили», надрукований рельєфно-крапковим шрифтом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

франкоІван Франк

Презентація збірки відбудеться у межах цьогорічного ювілею Каменяра.

Зокрема, видання матиме 3 або 4 книги, кожна з яких вміщає кілька казок І. Франка. Також організатори проекту планують доповнити збірку аудіоверсією. Диск з озвученими казками  міститиметься в першому томі збірки.

Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» планує опублікувати 30 примірників твору, але при необхідності тираж буде збільшено. Організатори проекту мають на меті надрукувати ще кілька творів І. Франка для дітей. Серед них – «Грицева шкільна наука», «Сойчине крило» та ін.

Як зазначає виконавчий директор «Українська спілка інвалідів – УСІ» у Львові Оксана Потимко, створений кілька років тому Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка»  після монополії киян став другим в Україні центром книгодрукування для незрячих читачів, а його потужності досягли рівня республіканського центру друку УТОС. Зараз львівський центр книгодрукування забезпечує потреби всіх областей України в рельєфно-крапковій літературі. І хоча твори І. Я. Франка друкуються лише для регіону, проте їх примірники будуть подаровані й іншим містам України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *