ОСТАННІ НОВИНИ

Що чекає на львів’ян під час «Ночі у Львові» (Програма)

|

З 15 до 17 липня у Львові проходитиме 11 традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові». Вперше звучатиме на Ринку орган просто неба. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

ніч

На «Ніч у Львові» працюватимуть храми міста, ресторани різні заклади і вулиці міста також будуть наповнені вуличними екскурсіями.

«З досвіду можемо сказати, минулого року влітку «Ніч у Львові» відвідало в межах 20 тис. осіб протягом 3-ох ночей. Цього року ми сподіваємося, що відвідає фестиваль близько 30 тис. відвідувачів. Також зазначимо, що в листопаді «Ніч у Львові» не буде проходити», – зазначила Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

«Вже 6 рік поспіль ми організовуємо цей фестиваль. І він, насправді, став масштабною подією, на яку приїжджають групи туристів з різних міст України.

Цього року буде, як багато традиційних учасників, так і новинки, які ще ніколи не відбувалися ні у Львові, ні в Україні. І однією з таких новинок буде саме відкриття.

До нас також долучаються парки Львова. Це є – парк Культури, парк ім. Івана Франка. У парку Франка так само, як і у дворику Ратуші, який працюватиме до 02:00 год., відбуватиметься проект з кінофестивалю «Відкрита ніч», де будуть виступи гуртів та показ фільмів. Також показ фільмів буде у парку Культури і крім цього працюватиме кіноцентр, який буде робити програму у себе на відкритому даху.

Будуть екскурсії Чудо-поїздом, який розказуватиме пригоди львівських ельфів і покаже вечірній Львів.

Цього року вперше до нас долучилася квест-кімната «Легенди Львова». Лише на «Ніч у Львові» вони роблять безкоштовний вхід на 2 гри.

Також, традиційно, будуть проходити різноманітні майстер-класи та багато цікавого», – додала Христина Мартиняк, координатор проекту.

У п’ятницю о 19:00 год. пл. Ринок, 1 (перед входом в міську Ратушу) відбудеться відкриття XI Фестивалю “Ніч у Львові” ORGAN OPEN AIR.

Органістка Аурора Баль (Aurore Baal) та камерний оркестр Collegium Musicum, під керівництвом Івана Остаповича, відкриватимуть цьогоріч XI Фестиваль “Ніч у Львові”.

«Орган, який звучатиме на Ринку – це дігітальна копія повнофункціонального барокового органу. Автентичне відтворення оригінального звучання завдяки новітнім аудіо технологіям», – зазначив Тарас Демко, директор оркестру Collegium Musicum.

У дворику Ратуші вперше відбудеться проект «Літні ночі», в рамках якого о 20:00 год. виступ гурту J&B Band, а о 22:00 год. показ фільмів із програми кінофестивалю «Відкрита ніч».

О 21:00 год. у музеї зброї «Арсенал», вул. Підвальна, 5 відбудеться «Ніч джазу» у виконанні бандуристок «Чарівні струни».

А о 19:00 год. у меморіальному музеї М.Грушевського, вул. І.Франка, 154, відбудеться тематична екскурсія «Потаємні куточки львівської вілли Грушевських». Також у меморіальному музеї ім. І.Франка, що на вул. І.Франка, 150/152, пройде концерт гурту «БОНДІ»:  «Щоденник душевного стану» на вірші І. Франка, а також екскурсія садибою І. Франка.

Для дітей та дорослих у НМЛ ім. Андрея Шептицького, вул. Драгоманова, 42, проведуть майстер-клас з виготовлення власної грошової купюри за взірцями української валюти ХХ ст.

Кожен охочий зможе завітати о 22:00 год. у CoMMuna, вул. Галицька, 1, щоб пройти велоквест «Куди пропала Вікачу?»

І традиційно о 00:00 год. відбудеться екскурсія в кабінет міського голови.

А також «Ніч у Львові» не омине фестиваль і львівські ресторани з особливим меню «Ніч у Львові», зокрема: Львівську майстерню пряників Юрашки, ресторан «Челентано», ресторан «Atlas» та багато інших.

Звучатиме класична музика та кавери на світові хіти у підвалах «Кредобанку».

Як зазначають організатори проекту, кожен завзятий фанат моди зможе провести ніч шопінгу у Магнусі, взяти участь у безкоштовному майстер-класі вечірнього make-up від чемпіонки України з макіяжу Євгенії Кононенко, а також подивитися на показ коктельних суконь від Оксани Башлей. А у торговій галереї Opera Passage можна буде послухати нічні історії львівської моди.

У суботу, 16 липня, о 00:00 год. на фасаді ресторану Atlas, що на пл. Ринок, 45, відбудеться світлове маппінг-шоу.

А закриється 11 «Ніч у Львові» проектом «Тіні забутих предків. Виставка», в рамках якого відбудеться кураторська екскурсія Павла Гудімова у Львівському палаці мистецтв 17 липня, о 22:30 год.

Детальна програма за посиланням: http://lviv.travel/ua/index/what_to_do/events/~4240/nich-u-lvovi/2016-07-15

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *