ОСТАННІ НОВИНИ

Перший будинок для АТОвців у Львові з’явиться до кінця року

|

Першу багатоповерхівку для учасників АТО та сімей загиблих планують завершити вже до кінця року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

будинок

Зараз на місці  уже збудований цокольний поверх. Тривають роботи з бетонування його перекриття, а також будівництва сходів першого поверху і каркасу будинку.

Відзначимо, що будівництво майбутньої багатоповерхівки, що на вул. Під Голоском, стартувало наприкінці березня цього року.

За словами директора підприємства Віктора Писаренка, зараз тут проводять роботи два підрядники: ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн», яке займається спорудженням власне будинку та мереж зовнішнього електропостачання, та ТзОВ «Прогрестехбуд», яке працює над будівництвом мереж газопостачання, водопроводу та каналізації.

«Зараз роботи тривають як на майданчику, так і на прилеглій території, де прокладаються зовнішні мережі. Електропостачання до майданчика підведено повністю, а будівництво мереж газопостачання, господарсько-питного водопроводу і каналізації виконано на 95%», – зазначає В.Писаренко.

Також тривають роботи з проектування потужної електричної підстанції, яка дасть змогу забезпечити енергією будинок. Окрім цього, на території планують незабаром розпочати роботи з прокладання дороги до майбутньої багатоповерхівки. За словами директора «Рембуду», очікується, що вже на початку серпня буде проект, який опісля повинен пройти експертизу. Лише після цього визначатимуть підрядника.

Фінансування виконання робіт здійснюється повною мірою – відповідно до укладених угод з підрядниками. Так, Салону «Архітектура. Будівництво. Дизайн» перерахували 4 млн грн, з яких компанія освоїла 2,41 млн грн, про що є відповідні акти виконаних робіт. Іншому підряднику – компанії «Прогрестехбуд» – замовник перерахував уже 1,715 млн. на будівництво зовнішніх мереж, усі ці кошти освоєно.

Нагадаємо, 1 лютого у Львові відбулося розкриття конкурсних пропозицій відкритих торгів щодо будівництва житлового будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском. Переможцями тендеру стали 2 львівські підприємства – ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» та «Прогрестехбуд», перше з яких будуватиме сам будинок та мережі зовнішнього електропостачання, а друге – мережі газопостачання, господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

Передбачається, що багатоповерхівка матиме 3 під’їзди. Кожна з 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 кв м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *