ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть батька, який 17 років не сплачував аліменти на дитину

|

На Львівщині двоє злісних неплатників аліментів постануть перед судом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

аліменти

Слідчим відділенням Радехівського відділення поліції скеровано в Радехівський районний суд кримінальні провадження за двома фактами злісного ухилення від сплати аліментів відносно 45-річного та 44-річного жителів Радехівського району.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що згідно рішення Радехівського районного суду, вказані громадяни були зобов’язані виплачувати аліменти на утримання своїх дітей до їх повноліття.

Проте, останні всупереч вимогам ст.51 Конституції України та ст.180 Сімейного кодексу України, які зобов’язують батьків утримувати дітей до досягнення ними повноліття, ухилялися від виконання рішення суду.

Один з батьків заборгував виплату аліментів за 17 років, інший – за 2 роки.

На неодноразові попередження про необхідність щомісячної сплати аліментів на утримання дітей та погашення заборгованості, а також про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від сплати аліментів, дані особи не реагували.

Обом чоловікам повідомлено про підозру в злісному ухиленні від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), тобто, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КК України. Чоловікам загрожує до двох років обмеженням волі.

Фото: vch-uman.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *