ОСТАННІ НОВИНИ

Гендлярі заблокували вже чотири пункти пропуску на Львівщині

|

На в’їзді до пункту пропуску Грушів – Будомєж мешканці 30-ти кілометрової прикордонної зони заблокували перетин кордону та не впускають громадян Польщі до України. Затори утворилися й на виїзді з України із авто громадян які перетинають кордон за шенгенськими візами, повідомляють активісти Варта1, передає кореспондент Львівського порталу.

62

«Батальйон MRG зводить барикади з соснових дерев. Поляків не впускають в Україну.

65

Черга в сторону Польщі 100м від кільця», – йдеться у повідомленні.

Відтак на Львівщині вже заблоковано чотири із шести пунктів пропуску – Грушів, Шегині, Краковець та Рава-Руська. Вільними залишається доступ до перетину кордону у Смільниці та «новий» ПП Угринів – Долгобичув.

Як відомо після призупинення Польщею дії угоди про малий прикордонний рух, мешканці українських прикордонних сіл та містечок, які мають право на перетин кордону без віз та активно «промишляють гендлярством» заблокували пункти пропуску.

Також Львівський портал повідомляв, що мова йде про тимчасову заборону в’їзду на територію Польщі мешканців прикордонної зони через саміт НАТО у Варшаві та Всесвітні дні молоді у Кракові. Саму ж Угоду про малий прикордонний рух призупинено лише до 2-го серпня.

Вчора в день, під час блокування ПП «Рава-Руська –Гребене», авто із польськими номерами «влетіло» у натовп мітингувальників, які перекрили йому рух. Люди постраждали після того, як почали розхитувати авто (навіть відірвали дверну ручку), а водій намагався втекти. За даними ЗМІ, за кермом перебував польський консул.

3

Фото та відео: Варта1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *