ОСТАННІ НОВИНИ

Доступ до Грибовицького сміттєзвалища закрили, але сортувальний бізнес процвітає і далі

|

Відомого львівського активіста та депутата міськради Ігоря Зінкевича не впустили на Грибовицьке сміттєзвалище. На його переконання, доступ на цю територію мають «обрані», які причетні до нелегального сортувального бізнесу, який продовжують там провадити, незважаючи на трагедію, яка сталася.  Про це він повідомив у коментарі Львівському порталу.

сміття

Інцидент стався учора. Активіст прибув на сміттєзвалище, аби, як завжди, промоніторити ситуацію. Але представники «Муніципальної дружини», які віднедавна почали охороняти Грибовичі, заявили йому, що будь-яким стороннім особам заїзд на територію заборонений.

2

Як пояснив Ігор Зінкевич, і справді є відповідне розпорядження від ЛКП «Збиранка».

1

«Коли я приїхав на місце, мене зустрів один співробітник «Муніципальної дружини», який викликав поліцію. Питання з поліцією вирішили відразу, адже у них не було підстав мене затримувати, ніяких порушень я не робив, відтак вони поїхали. Далі під’їхали інші представники муніципальної варти. Вони не змогли мені пояснити, куди ділися тонни відсортованого сміття, що були тут раніше…Казали, мовляв, їх на місці  тоді не було. Виходить охорона працює, щоби депутати не приїжджали, в той час, коли під носом крадуть сміття…», – обурився депутат міськради.

4

Водночас він пояснив, що спершу на сміттєзвалищі було зафіксовано велику кількість сортованого сміття, а вже 24 червня воно кудись ділося. «Йдеться про скло, пластик, макулатура, залізо. Хтось кудись це вивіз…», – резюмував Ігор Зінкевич.

5

Отож, за його словами, виходить, що на сміттєзвалище таки пропускають людей і там досі процвітають старі схеми сміттєвого бізнесу.

«Хоча «Муніципальна дружина» каже, мовляв, ганяє отих «бізнесменів», я хотів це самотужки перевірити, але мені цього чомусь не дозволили. Не хочуть мене пропускати, щоби я не зафіксував чогось зайвого. Я це прекрасно розумію…», – наголосив Ігор Зінкевич.

І додав: «Втім, все-таки хотілося б побачити конкретні документи про те, що депутати міської ради не мають права приїжджати і оглядати територію сміттєзвалища. Адже ще у червні я спокійно міг сюди потрапити, ніхто нічого не забороняв, а зараз ось виходить зовсім інше…».

Фото: соцмережі

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *