ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 90% львів’ян мріють про сміттєпереробний завод, - опитування

|

30% львів’ян та мешканців області вважають винними у Грибовицькій трагедії місцеву владу Львова. Такі дані сьогодні, 5 липня, оприлюднив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент Львівського порталу.

сміттєпер

На думку 30% опитаних у Грибовицькій трагедії найбільше винна міська влада Львова, 23% звинувачують обласну владу Львівщини, 16% – центральну владу України, 4% – сільську владу Грибович, 14% – інших, 15% – не визначилися.

85% вважають, що сміттєпереробка є найбільш прийнятним для Львова способом поводження зі сміттям, 9% – сміттєспалювання, ще 6% – не визначилися з даного питання.

90% опитаних вважають побудову сміттєпереробного заводу вирішенням проблеми зі сміттєзвалищем у Львові, 3% – переоблаштування сміттєзвалища у Грибовичах, 1% – підтримують відкриття нового сміттєзвалища поблизу Львова, 5% – не визначилися.

«Сміттєзвалище в основному болить львів’ян – 65% відносить його до проблеми, натомість мешканці інших  міст тільки 30%, сіл – 33%», – зазначив О. Антипович.

За його словами, більше половини опитаних (53%) вважають, що до пріоритетів діяльності місцевих органів влади повинна відноситися боротьба з корупцією у місцевій владі, вирішення проблеми зі сміттєзвалищами (42%), зниження рівня безробіття (40%) та стримування росту тарифів на комунальні послуги (38%). За останній рік зросла актуальність вирішення проблеми зі сміттєзвалищами, підтримка галузі охорони здоров’я, покращення екологічної ситуації у регіоні. Для Львова, порівняно з іншими містами області, більш гостро постає вирішення проблеми зі сміттєзвалищами, підтримка галузі охорони здоров’я, та боротьба зі злочинністю. Натомість в інших містах області більше хвилюють питання ремонту автодоріг та допомоги незахищеним верствам населення.

«Підтримка галузі охорони здоров’я – тільки львів’янам здається пріоритетною –  40%, інші міста-села-13-15%. Боротьба зі злочинністю  –  19% у Львові, і вдвічі менше у інших містах і селах. Злочинність у Львові виросла, цю проблему ми зафіксували», – розповів соціолог.

Раніше повідомлялось, що після Грибовицької трагедії рейтинг Андрія Садового обвалився.

Фото: bio.ukrbio.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *